Misteriozno selo bogataša kojeg stanovnici ne smiju napustiti (VIDEO)

selo

Kinesko selo Huaxi, smješteno u pokrajini Jiangsu, potpuno opravdano nosi naziv “Selo bogataša”. Neboder na 72 sprata, helikopteri na nebu, tematski park i luksuznih vila na bacanje, neobičnije selo na cijelom svijetu zasigurno ne postoji.

Svaki od dvije hiljade stanovnika, koliko ih ovdje službeno živi, ima više od 143 hiljade dolara na bankovnom računu i živi u vili. Zapravo, svi žive u potpuno identičnim vilama.

Ali, postoji i kvaka. Ako selo napustite i odlučite se preseliti negdje drugdje, gubite sve što imate na bankovnom računu i, naravno, vilu pa zbog tog pravila gotovo da nitko ne smije napustiti zlatno selo jer će ostati bez ičega i završiti na ulici. Spomenimo još i da većina stanovnika radi sedam dana u tjednu, pa se postavlja pitanje, gdje uopće mogu potrošiti sve te novce? Očito, samo u Huaxiju.

Prije 30-ak godina, ovo je selo bilo samo jedno od siromašnih kineskih sela, s populacijom od 600-tinjak stanovnika. No, tad se ukazao visoki partijski dužnosnik, Wu Renbao i donio plan koji je trebao donijeti prosperitet selu. Uskoro je osnovao nekoliko firmi i od siromaha učinio bogataše.

[yuzo_related]

Mediji su se za Huaxi zainteresirali 2004., kad je objavljeno kako godišnje stanovnik sela u prosjeku zaradi gotovo 18 hiljada dolara, što je znatno veći iznos od onog kojeg možete zaraditi u drugim kineskim pokrajinama.

Kako bi pokazali snagu sela, 2011. vlasti su izgradile fascinantni neboder na 72 sprata, za čiju je izgradnju potrošeno 430 miliona dolara. Visina nebodera je 328 metara, čime je, usporedbe radi, za 4 metra viši od Eiffelovog tornja.

Jasno, selo ima i prijevozno poduzeće. Ali ono, kako bi očekivali, ne prometuje kopnom, već nebom. Naime, za prijevoz stanovnika koristi se helikopter, pa tako stanovnici u okolnim gradovima mogu biti već za desetak minuta.

Tu je i veliki tematski park u kojem se nalaze replike slavnih građevina, kao što su kineski zid i zabranjeni grad.

No, pitanje kako je Huaxi od siromašnog sela došao do svega ovog i dalje je obavijeno velom tajne. Stanovnici o svom bogatstvu ne govore i ono se smatra tajnom, a pristup medijima prilično je ograničen. Novinari ovdje ne mogu stupiti nogom prije odobrenja lokalnih vlasti.

Također, klubovi i barovi ne postoje, pa se na kraju postavlja pitanje, kakav je doista život u ovom prebogatom, misterioznom, selu.

Kako selo izgleda, pogledajte u priloženom videu.