Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

Mladunče dobiveno križanjem lava i tigrice rođeno u putujućem ZOO-u

30/01/2017

Mladunče dobiveno križanjem lava i tigrice okoćeno je u ruskome putujućem zoološkom vrtu, a čuvari ga hrane kozjim mlijekom, pišu mediji.

Mladunče lagra zdravo je i aktivno, rekli su zaposlenici tog vrta, a mladunče hrane mlijekom koze koja živi u istom zoološkom vrtu.

Vrsta je rijetka jer su izgledi da tigar ima mlade s lavom vrlo mali.

Mnoge skupine za zaštitu životinja kritiziraju križanje vrsta kao okrutan čin jer križanci imaju zdravstvene tegobe i često deformacije.

Lagrovi narastu vrlo veliki, često veći od oba roditelja. Najveći lagar na svijetu imenom Herkules teži 418 kilograma, javlja Hina.

“Tigrica se tjerala no nije bilo tigrova i vidjeli smo da pati bez mužjaka. Stoga smo odlučili staviti je u prostor zajedno s lavom. Živjeli su jedno pored drugoga dugo vremena prije no što je stvar profunkcionirala”, rekao je Eric Airapetyan, upravitelj tog zoološkog vrta dodajući da takvih križanaca ima samo dvadesetak u svijetu.

“Ne možete ih naći u divljini jer jedni žive u Africi, a drugi u džungli u prašumama. To se samo događa u zoološkom vrtu”, rekao je.

Budući da mu se otac zove Cezar, a majka Princeza, čuvari su ga nazvali Car, dodao je Airapetyan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.