Taj ludi svijet

Američka vojska

Morske životinje će koristiti kao podvodne špijune

01/04/2019

Program Persist Aquatic Living Sensors (PALS) koristit će dobivene informacije za transformaciju morskih stvorenja u samoodržive populacije podvodnih špijuna

Američka vojska planira iskoristiti ribe i druge morske životinje da im pomognu pratiti aktivnost svojih neprijatelja u oceanima.

Naučnici žele upotrijebiti senzorne sposobnosti morskih životinja kako bi prikupili signale koje bi mogla propustiti konvencionalna tehnologija jer su ova bića dobro prilagođena okolini.

Program Persist Aquatic Living Sensors (PALS) koristit će dobivene informacije za transformaciju morskih stvorenja u samoodržive populacije podvodnih špijuna.

Ukupno 45 miliona dolara sada je podijeljeno za pet istraživačkih timova, od kojih svaki radi na određenom organizmu i razvija tehnologije za njihovo praćenje i prijenos informacija natrag znanstvenicima.

Očekuje se da će rezultati tih studija biti objavljeni u sljedećih nekoliko godina i trebali bi pridonijeti temeljnim istraživanjima u ponašanju životinja, kao i njihovoj vojnoj uporabi, prenose mediji.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.