Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

viralni hit

Muškarac iz Jelaha natjerao dijasporce da pokupe smeće koje su bacili u rijeku

Sarajevo: Počelo suđenje za misterioznu smrt Dženana Memića
05.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U Sudu Bosne i Hercegovine u toku je rociste Zijadu Mutapu, Alisi Ramic, Hasanu Dupovcu, Josipu Baricu i Muameru Ozegovicu po optuznici Tuzilastva BiH u predmetu “Dzenan Memic”. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Osobe koje su bacile smeće su se pravdale kako ga nisu imali gdje baciti pošto “nigdje nema korpi”

Mirnes Kamišević, savjesni mještanin Jelaha, natjerao je nepoznate osobe da pokupe smeće koje su bacili u rijeku Usoru iz automobila njemačkih registarskih tablica.

On je to sve snimio i objavio na Facebooku, a na snimku se vidi kako je nesavjesnu “dijasporu” natjerao da pokupi za sobom smeće i pitao ih “da li u Njemačkoj tako smeće bacaju u rijeku”.

Osobe koje su bacile smeće su se pravdale kako ga nisu imali gdje baciti pošto “nigdje nema korpi”.

Ipak su, zahvaljujući savjesnom građaninu, smeće pokupili i odnijeli.

– Oni su krenuli u bijeg, ali smo ih stigli i krenuli snimati. Pokupili su smeće. Nažalost, jedna kesa je otišla preduboko pa nisu mogli da pokupe. Ali što je najveći problem, osobe su iz Njemačke, ne mogu da vjerujem da nisu naučili kulturu u Njemačkoj. Samo lud čovjek može ovako nešto uraditi. Imam dijete od četiri godine i ne bi tako nešto uradilo. Ali, svako nosi svoju kulturu iz kuće – kazao je kasnije Kamišević.