Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teksas

Muškarac osuđen na 70 godina zatvora zbog žigosanja žene

David Shawn Minze

Prema navodima tužilaca Minze je u decembru 2018. godine upaljačem zagrijao kopču kaiša sa velikim slovom “S“, a zatim žigosao ženu

Muškarac iz Teksasa osuđen je na 70 godina zatvora, nakon što ga je porota proglasila krivim za krivično djelo nasilnog napada, kada je zagrijao kopču od kaiša i iskoristio je za žigosanje svoje djevojke, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz tužilaštva su saopštili da je u srijedu osuđen 39-godišnji David Shawn Minze.

Prema navodima tužilaca Minze je u decembru 2018. godine upaljačem zagrijao kopču kaiša sa velikim slovom “S“, a zatim žigosao ženu, što je na njenom tijelu ostavilo ožiljak.

Pomoćnici okružnih državnih tužilaca Abby Placke i Susan Pruett, koji su pokrenuli slučaj, pokazali su fotografije ozlijeđenog područja žrtve i fotografiju same kopče kojom je nesretna žena žigosana.

“Ovo je krivično djelo. Gospodin Minze prije nekoliko godina osuđenu je za napad, što se sada dogodilo protiv te iste žrtve”, rekao je Placke.

“Žigosanje mu je bilo način da joj pokaže da je on dominantna osoba u tom odnosu i da izrazi svoje vlasništvo nad njom, kao što se radi s govedima.”

Žrtva je posvjedočila i da je Minze tom prilikom gušio pokrivši je jastucima. Minze će steći mogućnost za puštanje iz zatvora kada odsluži 15 godina kazne.

Kada stekne tu mogućnost, Odboru za pomilovanja i uslovnu slobodu odlučit će je li zaslužio.

Minzeov advokat najavio je da će uložiti žalbu na presudu.