slučaj u peruu

Na sahrani nosili ženu u kovčegu, pa čuli da kuca iz njega

Sarajevo: Umirovljenici danas pa sve do kraja tjedna mogu po svoje mirovine
06.04.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Prvi put nakon uvodjena restrikcija dozvoljen je izlazak osobama starijim od 65 godina. Odluka je donesena zbog podizanja penzija, zbog cega su stvorene velike guzve u gradu i ispred banaka. Osobe starije od 65 godine mogu se kretati od 8 do 12 sati, do kraja ovog tjedna.rPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

“Otvorila je oči i bila je sva znojna. Odmah sam otišao u ured i pozvao policiju”, rekao je čuvar groblja

Porodica Rose Isabel Cespedes Callace okupila se 26. aprila u gradu Lambayequeu kako bi joj odala posljednju počast.

Rosa je prije sprovoda doživjela prometnu nesreću u kojoj je poginuo njen zet, a nećaci zadobili teške povrede.

Nakon nesreće je proglašena mrtvom te je organizirana sahrana. Ali kada su njeni rođaci podigli kovčeg, čuli su kako neko iz njega kuca.
Spustili su ga, otvorili i vidjeli da je Rosa ipak živa, premda u lošem zdravstvenom stanju, piše Metro.

“Otvorila je oči i bila je sva znojna. Odmah sam otišao u ured i pozvao policiju”, rekao je čuvar groblja Juan Segundo Cajo.

Porodica i policija su odmah odvezli Rosu, još uvijek u kovčegu, u bolnicu u Lambayequeu. Liječnici su je pregledali i ustanovili da joj je jako loše te su je priključili na aparate za održavanje na životu. Ali stanje joj se pogoršalo i nekoliko sati kasnije je preminula.

Njezina porodica, koja se morala s njom dva puta oprostiti, sada traži odgovore. Nije im jasno kako je Rosa mogla biti proglašena mrtvom nakon nesreće. Pretpostavljaju da je možda bila u komi i da su liječnici krivo procijenili da je umrla.

Rosina tri nećaka navodno se oporavljaju u bolnici, ali su još uvijek u teškom stanju.

Policija u Peruu sada istražuje cijeli incident.