Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

Napustili svoje uspješne poslove, prodali sve što su imali i krenuli na putovanje života (FOTO)

26/06/2015

Zarobljeni u životu ispunjenom monotonijom i žudnjom za pauzom od konstantno jurcanja, Matt i Jessica Johnson su riješili da napuste sve i otisnu se jedrilicom na put oko sveta.

Prije nego što su odlučili da se otisnu na put oko svijeta, oboje su imali uspiješne karijere. Matt je radio kao menadžer jednog salona automobila, dok je Jessica radila u kompaniji za osiguranje automobila. Zvuči nevjerovatno, ali ovaj par je zaista prodao kuću, dva automobila i većinu stvari i tehnike da bi uštedjeli novac za putovanja i kupili jedrilicu.

Na put su poveli svog mačka Georgija.

Zbog toga što su jako štedljivi, oni i danas žive od te ušteđevine. Za život, za njih dvoje, potrebno im je oko 1422 dolara mjesečno, a to uključuje sve troškove za jedrilicu, za hranu i zabavu.

Matt i Jessica tvrde da ih je, poslije 10 godina veze, ovakav način života još više zbližio i učinio ih sretnijim nego ikad.

– Radili smo sve kako se očekivalo od nas da bismo živjeli tipičan američki san. Predugo smo provodili vikende pred televizorom, ne radeći ništa produktivno niti stvari koje bi nas ispunjavale. Shvatili smo da nam je očajnički potrebna promjena. Nikada nismo željeli da budemo oni ljudi koji sve svoje snove odlažu za vrijeme posle penzije – zaključuje Matt.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.