Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjedinjene države

Našao napuštenu luksuznu vilu: U njoj niko ne živi više od 15 godina

vila

Kako bi istražio ovu vilu i snimio što je pronašao unutra, youtuber je morao dobiti posebno dopuštenje jer je to privatno vlasništvo i označeno je znakovima zabrane prolaza

Amerikanac koji ima YouTube kanal pod imenom BigBankz istražuje napuštene kuće. Nedavno je posjetio vilu koja vanjskim izgledom nevjerojatno nalikuje Bijeloj kući.

Kako bi istražio ovu vilu i snimio što je pronašao unutra, youtuber je morao dobiti posebno dopuštenje jer je to privatno vlasništvo i označeno je znakovima zabrane prolaza.

Ovu kuću motre policija, vlasnik i komšije, iako u njoj niko ne živi. Youtuber je kuću nazvao “napuštenom vilom od bijelog mramora” koja ga podsjeća na Bijelu kuću u Washingtonu. Ovu vilu izgradio je 1983. godine čovjek čije ime BigBankz nije želio otkriti. Muškarac je porijeklom bio iz Poljske, a u Kanadu se preselio 1950-ih godina. Tada je sanjao o radu u SAD-u.

Svoj san je ostvario preselivši se u Alabamu i pokrenuvši hotelski posao koji je bio vrlo uspješan. U 1970-ima se sa suprugom preselio u kuću koja se nalazila na mjestu gdje je sada ova vila.

Planirali su renoviranje i dogradnju druge kuće, no to im je predstavljalo problem zbog opsežnih radova koje je kuća trebala. Tako su 1983. do temelja srušili kuću kako bi izgradili svoj dom iz snova, prenosi Index.

U kući niko ne živi od 2008.

Budući da je muškarac rodom iz Poljske, a njegova supruga iz Alabame, imali su različite poglede na uređenje kuće, što se očituje u dizajnu interijera. Čovjek je preminuo 2006. u dobi od 93 godine i vila je tada prodana.

Vlasnik vile se mijenjao nekoliko puta do 2008., ali otkad je posljednji put kupljena, vila nije prodana niti se u nju iko ikada uselio.

Vila je ogromna, ima dva bazena, jedan unutrašnji i jedan vanjski, više od 30 različitih lustera (od čega čak sedam u glavnoj kupaonici), plesnu dvoranu te veliku spavaću sobu. Na svakom koraku nalazi se mramor, zbog čega je youtuber ovu kuću i nazvao “vila od bijelog mramora”.

Inače, youtuber po nadimku BigBankz dolazi iz Oklahome, putuje svijetom i pronalazi najbolja zaboravljena i napuštena mjesta. Svoja putovanja dokumentira i objavljuje na društvenim mrežama.