Žena u Srbiji proslavila 30 godina od razvoda braka (FOTO)

slavlje-razvod-braka

Veselo je bilo u nedjelju u kafani Belički kej u Jagodini. Orila se muzika, mlada u vjenčanici stigla u bijeloj limuzini, dočekali je kićeni svatovi, bacala bidermajer, pjevalo se i gostilo do duboko u noć…

Samo je jedna “sitnica” razlikovala ovu svadbu od svih drugih koje je svijet vidio. Nije bilo mladoženje! Mirjana Milovanović (62) nije slavila vjenčanje već 30 godina od razvoda. Na veselje je pozvala 90 gostiju od kojih su neki specijalno za ovu priliku došli čak iz Amerike, javlja Kurir.

– Kada sam obavijestila rodbinu i prijatelje šta mi je na umu, nisu mi vjerovali. Evo i ovi moji muzičari su mislili da se šalim sve dok im kaparu nisam dala. Pozivnice sam odštampala, puno mi je srce – kazala je Mirjana, koja je penziju stekla u Švicarskoj.

Među gostima nije bilo njenog bivšeg supruga…

– Zna on za ovo moje veselje, kazao je da ga nije briga. Ne treba mi, 18 godina sam sa njim bila u braku, trpila sam ga samo zbog djece. Ovako mi je super. Nikad mi nije palo na pamet da se opet udam. Žao mi je samo što moja dva sina i petero unučadi nisu htjeli da dođu, ali tu su mi majka, braća, sestre i mnogi ljudi koje volim. Kaže da nije namjerno slavlje organizovala baš za rođendan svog bivšeg. – Htjela sam 31. marta, ali nekim gostima nije odgovarao taj datum pa sam slavlje pomjerila za 1. april – dodaje Mirjana.

Mirjana je satima vodila kolo, penjala se na stolicu, igrala kraj trubača, a zatim se latila mikrofona i zapjevala.

Mirjana je poznata i po humanitarnom radu. U više navrata pomagala je siromašne porodice. Zato je odlučila da sav novac koji je primila kao dar na veselju podari onima koji nemaju dovoljno.

Osveta – mladoženju bacila i sa torte

Na vrhuncu slavlja poslužena je i svadbena torta koju su krasile figure mladenke i mladoženje, a koji je bio zaboden naglavačke. Mirjana ga je uhvatila za noge, povikala: “Šta ćeš mi” i bacila figuricu iza sebe.