Taj ludi svijet

filmska priča

Nestala prije dvije godine, ribari je pronašli kako pluta morem (FOTO/VIDEO)

29/09/2020

Policija ispituje šta je radila u prethodne dvije godine i kako je završila u moru

Angelica Gaitan (46) nestala je prije dvije godine. Niko nije mogao ni da pomisli da će je 26. septembra kako skoro bez svijesti, ribari naći kako pluta po moru oko kilometar i po od obale Kolumbije.

Iscrpljenu ženu sa znacima hipotermije spasio je ribar Rolando Visbal. Prvo joj se obratio na španskom, a onda i na engleskom, ne znajući da li može da ga razumije.

Policija ispituje šta je radila u prethodne dvije godine i kako je završila u moru.

Na objavljenom snimku vidi se kako se Visbal i njegov prijatelj Gustavo čamcem približavaju ženi koja pluta. U prvi mah su pomislili da je u vodi nekakvo deblo, a onda su shvatili da je žena u nevolji.

Kako se navodi, plutala je po moru oko osam sati i primljena je u bolnicu u stanju šoka. U međuvremenu, lokalni mediji su ušli u trag njenoj porodici. Kćerka Alejandra Castiblanco izjavila je da dvije godine nije znala gdje joj je majka, ali je odbacila tvrdnje da je htjela da se ubije zbog propale veze ili zato što ju je napao bivši ljubavnik.

Ipak, drugi mediji su prenijeli da je Angelica bila 20 godina u vezi sa nasilnikom.

– Zlostavljanje je prvo krenulo tokom trudnoće, tukao me je. Tokom druge trudnoće se maltretiranje nastavilo i nisam mogla da pobjegnem od njega jer su djevojčice bile male. Više puta sam ga prijavljivala policiji, ali bi ga odveli na 24 sata i kada bi se vratio, nasilje se nastavljalo. Odlučila sam da odem poslije brutalnog napada.

Dodaje da je živjela 6 mjeseci u Barranquilli gdje je završila u prihvatilištu za beskućnike.

– Nisam više željela da živim. Jedna žena mi je pozajmila pare za kartu i otišla sam autobusom direktno do mora. Sjećam se da sam bila na obali, bila sam sama i odlučila sam da skočim u vodu. Pustila sam da me nosi nadajući se da će noćna mora uskoro prestati – rekla je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.