Emirates predstavio najmodernije kabine na svijetu (VIDEO)

emirates (1)

Emirates Airline, najveća bliskoistočna aviokompanija, predstavila je seriju modernih visokotehnoloških putničkih kabina u svojim avionima u kojima će jedan let koštati oko 16.000 konvertibilnih maraka, prenosi Daily Mail.

Potpuno zatvorene putničke kabine veličine su 3,7 metara kvadratnih, a unijet će brojne inovacije poput potpune privatnosti, gurmanskih obroka, ambijentalnih svjetala i 32-inčnih televizora.

Jedna od najpopularnijih YouTube zvijezda Casey Neistat snimio je video recenziju otmjenih kabina tokom putovanja iz Brisela u Dubai, rekavši kako je to najbolja avionska usluga koju je ikad iskusio, i da se osjećao kao u hotelskoj sobi.

Video je dosad pregledan više od tri miliona puta.

Uz kabine sa pogledom dođe i dvogled, a u kabinama bez prozora, live stream optičkim kablom prenosi pogled iz aviona, uslugom koja se naziva “virtuelni prozori.”

Svaka kabina opremljena je privatnim ormarom za garderobu, prtljag i podesivim termometrom.

U slučaju da putnici trebaju kontaktirati osoblje aviona, na raspolaganju im je iPad kojim ih u svakom trenutku mogu pozvati.

“Nevjerovatno, možete ugurati manju porodicu ovdje. Bolje je od pola hotela u kojima sam odsjedao,” rekao je oduševljeni Neistat.