Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

“Rahmet” na prodaji: Ni smrt u BiH više nije siguran posao

07/09/2018

“Smrt je jedini siguran posao”, čuvena je sentenca iz još čuvenijih “Maratonaca”, ali u ovo tranziciono vrijeme ni to pravilo, izgleda, više ne važi.

Naime, pored puta Travnik – Sarajevo, u Busovači, na prodaju je izloženo pogrebno vozilo karakterističnog naziva “Rahmet”.

Vremešni “mercedes” za prevoz pokojnika vlasnik je cijenio 2.000 KM, ali kako nam je rekao u telefonskom razgovoru, pošto je iz njega izvadio akumulator, koji mu je trebao za drugo vozilo, spustio je cijenu za “dvije stoje”, a sa ozbiljnim mušterijom spreman je da pregovara. Po slobodnoj procjeni, izgleda da bi se “Rahmet” mogao pazariti i za 1.500 KM “na ruke”.

Dok mještani pričaju da u ovom dijelu BiH više ne uspijeva nikakav biznis, pa ni onaj s pokojnicima, prodavac “Rahmeta” ima drugu priču.

– Nije da posao ne ide, ali kupio sam noviji “mercedes”, čisto imidža radi. I taj novi će imati natpis “Rahmet”. Ovaj stari, koji prodajem, dobro me služio četiri godine. Poslužiće i novog vlasnika, garantujem – tvrdi prodavac, prenosi Srpskainfo.

“Mercedes” zvani Rahmet navodno je kupljen u Šamcu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.