Taj ludi svijet

kosa duža od 7 metara

Nije se ošišao skoro cijelo stoljeće, u rodnom gradu ga smatraju božanstvom

14/07/2020

Iako je duga i teška kosa očito više prepreka nego blagoslov, posebno u njegovoj dobi, on će radije zamoliti ljude da mu pomognu svezati kosu umjesto ošišati je

Muškarac iz indijske države Karnataka tvrdi da se nikad u životu nije šišao, a kosu dužu od 7 metara sad mora zamotati na glavu kako bi se uopće mogao kretati.

Tokom karantina mnogi su se žalili jer se nisu šišali sedmica, no ovaj Indijac tvrdi da se nije šišao gotovo cijelo stoljeće. Doddapalliah, 94-godišnjak kojeg u njegovom rodnom gradu Molakalmuruu mnogi poštuju kao božanstvo, mora kosu umotati u divovsku kuglu na vrhu glave i pričvrstiti je krpom da bi se mogao kretati.

Prema viralnom videu Newsflarea, i sam Doddapalliah smatra da je ljudsko božanstvo, te se nikad nije šišao iz straha da će izgubiti taj status.
Iako je duga i teška kosa očito više prepreka nego blagoslov, posebno u njegovoj dobi, on će radije zamoliti ljude da mu pomognu svezati kosu umjesto ošišati je, prenosi Oddity Central.

U kratkom isječku može se vidjeti kako slabašni Doddapalliah trpi bolove dok nekoliko ljudi pokušava raspetljati kosu na vrhu njegove glave za fotografisanje.

Elderly man with 24-foot-long hair is treated as a god in southern India

This 95-year-old man has NEVER cut his hair! via Newsflare

Objavljuje Daily Mail Video u Srijeda, 8. srpnja 2020.

Blogerici šest mjeseci zatvora zbog satirične objave u obliku sure iz Kur'ana

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.