Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemu je 28, njoj 82 i vjenčali su se: Jednostavno sam se zaljubio

vjencanje (4)

“Nikad prije nisam imao djevojku. Jednostavno sam se zaljubio”, rekao je Sofian Loho Dandel (28) indonezijskim novinarima. Kad se prije godinu dana javio na poziv s nepoznatog broja, nije ni slutio da će mu to promijeniti život. Otada je sa svojom prvom djevojkom Marthom Potu (82) stalno bio u kontaktu ne znajući koliko ima godina.

Nakon više mjeseci razgovora, par se odlučio upoznati. Mladić se zaputio u 120 kilometara udaljeno selo kako bi upoznao ženu svog života. Zanimljivo, do prvog susreta nije mu padalo napamet pitati je koliko ima godina, pa se i više nego šokirao kada ga je dočekala 82-godišnja žena, prenosi Oddity Central.

“Nisam očekivao da će Martha imati toliko godina. Svejedno, bili smo zaljubljeni pa to nije nimalo utjecalo na našu vezu”, izjavio je mladić prisjećajući se prvog spoja.

Nekoliko mjeseci poslije par se odlučio za novi iskorak u vezi. Zaručili su se te upoznali porodice. Sofianovi roditelji isprva su bili pogođeni, no kada su vidjeli koliko je njihov sin zaljubljen, složili su se s njegovom odlukom da oženi Marthu.

Vjenčali su se prošli vikend, a vijest o njihovoj bezuvjetnoj ljubavi brzo se proširila. Par je rado s javnosti podijelio svoju priču u nadi da će ljudima dokazati da ljubav ne broji godine.

Uprkos velikoj dobnoj razlici vjeruju u dug i ispunjen brak. Dok ih smrt ne rastavi.