Taj ludi svijet

Nova bizarna igra koja je sve popularnija u Rusiji

09/06/2015

U Rusiji se pojavila nova bizarna varijanta “ruskog ruleta”, u kojoj se umjesto metka koristi strujni šok. Igra je sve popularnija u ruskom gradu Permu.

Igrači kao i ranije u “ruskom ruletu” vrte kolt revolvera i prislanjaju ga na glavu, ne znajući da li će stati tako da povlačenje oroza pokrene strujni šok.

Novu verziju je osmislio Valerij Esčenko, bivši borac mješovitih borilačkih vještina, koji je na ideju došao dok je ležao u bolnici nakon što ga je povreda primorala da se povuče iz ringa. On je u borbi zaradio rijetko oboljenje nerava zvano Gilijan-Barov sindrom zbog kojeg je pao u komu i ostao paralizovan.

Kada je izašao iz kome, patentirao je igru i naložio pravljenje odgovarajuće opreme. U njegovom rodnom Permu igra je sve popularnija.

ruski-rulet1

– Dijelovi mog tijela bili su paralisani. Nisam čak mogao ni prste da pomjeram. Konačno se ideja ovog “ruskog ruleta” iskristalisala. Bila je to nova ekstremna novotarija, ali u isto vrijeme bezbjedna igra – kaže Esčenko.

On je napisao pravila igre i sada organizuje turnire koji se održavaju dva puta mjesečno u gradu. Svaki od učesnika uplaćuje nešto više od tri eura. Pneumatski pištolji koji se koriste u igri napravljeni su u Kini i svaki igrač koji primi električni udar smatra se “ubijenim”.

Igrači ipak mogu i da blefiraju tako što će nastajati da prikriju da su primili strujni šok. Esčenko je obično sudija na takmičenju i za pobjednika ponekad proglasi onog koji najbolje reaguje na struju koja mu teče kroz tijelo.

“Apsolutno je vrijedilo para. Nikada nisam osjetio toliko emocija. Kada čekate momenat udara i niste sigurni da li ćete ga osjetiti ili ne – kaže jedan od učesnika.

Po Esčenku je najbolji dio igre to što takmičar u potpunosti kontroliše svoju sudbinu.

– Sami vrtite kolt, tako da sami odlučujete svoju sudbinu, sve je u vašim rukama i samo od vas zavisi objašnjava on.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.