samo na balkanu

Novac od humanitarne pomoći spiskao na kocku, drogu i prostitutke

hrv

Svjestan je, kaže, da je počinio krivično djelo i spreman je odgovarati, a otkriva i razlog zbog koje je potrošio novac: ”Bio sam frustriran! Stid me je, ali dokazao sam da oni koji igraju se bogova po županijama nisu svemogući!”

Emisija Provjereno donosi šokantno priznanje šefa humanitarnog udruženja koji pred kamerom tvrdi kako je novac prikupljen za pomoć, umjesto da ga proslijedi porodici kojoj je potreban – on nenamjenski potrošio, prenosi Dnevnik.hr.

Naime, porodica Sigur iz Glinske Poljane, uz bolest s kojom se nosi, potres je oduzeo i dom. Ali došla im je ruka spasa, ili su barem tako mislili. U valu dobrote koji je pohrlio na Baniju i na njihov su prag stigli dobri ljudi.

”Došli su ljudi iz Kaštela. Obećali su da će pokrenuti akciju za nas, da će prikupiti sredstva i da će nam praviti kuću, znači novu, ova bi se maknula i pravila bi se druga”, govori sagovornica Marija Sigur.

Bilo je to, priča Marija, kao da ih je u najvećoj tami obasjalo sunce. Kaštelani okupljeni u nekoliko udruženja porodici Sigur pomogli su očistiti i zatrpani bunar, riješiti pitanje vode.

Napravljena je i procjena za obnovu kuće i više se nije imalo što čekati. Pokrenuta je humanitarna akcija koja se odmah zahuktala. Prema procjeni, trebalo je biti skupljeno do 200.000 kuna, ali uprkos dobrom odzivu skupljeno je oko 55.000 kuna.

”Zvali su me iz Vukovarsko-srijemske županije da udruga Slavonsko srce Tovarnik sa sjedištem u Tovarniku ima višak sredstava koja su skupili” priča Ivica Vidović, predsjednik Hvidre Kaštela.

Humanitarnoj udruzi Slavonsko srce iz Tovarnika u jednoj je humanitarnoj akciji ostao višak sredstava.

Ona se po zakonu moraju prebaciti na račun prve iduće humanitarne akcije istoga tipa, o čemu na predlog ministarstva odlučuje nadležno tijelo u županiji. Vijest je to bila zbog koje su Kaštelani, kaže Vidović, gotovo skakali od sreće. I oni i porodica Sigur jer uz ono što su sami skupili i novac iz udruge iz Tovarnika imaju dovoljno za obnovu kuće.

Ali umjesto transfera novca – šok. Šef humanitarnog udruženja iz Tovarnika taj novac je potrošio!

”Na početku pokretanja akcije nisu nam rekli da moramo taj novac dati drugima. Tad sam ja poludio i nisam jednostavno htio dati novac nikome, nego sam ga nenamjenski potrošio”, govori šef udruženja Slavonsko srce, Tovarnik i otkriva na šta: ”Na kocku, drogu i kurve!”

Svjestan je, kaže, da je počinio krivično djelo i spreman je odgovarati, a otkriva i razlog zbog koje je potrošio novac: ”Bio sam frustriran! Stid me je, ali dokazao sam da oni koji igraju se bogova po županijama nisu svemogući!”