Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi trend: Kineskinje otkrile kako saznati imate li velike grudi

luda kina

Kineskinje su pokrenule novi trend koji se, sudeći prema fotografijama, sve brže širi društvenim mrežama. Najnoviji izazov traži od djevojki da provuku ruku iza leđa i njome dotaknu grudi. Ako uspiju u ovoj vratolomiji, to bi značilo da imaju velike grudi.

Objave sa slikama djevojki koji diraju svoje grudi preplavile su prošle sedmice Weibo, kinesku verziju Twittera. Zabilježeno je 54 miliona pregleda i 39.000 komentara na ovu temu, a pravo ludilo tek kreće.

Prvi nalet ove pošasti krenuo je još u junu, ali tada je još uvijek bio popularan “pupčani izazov, u kojem su djevojke morale dotaknuti pupak s rukom provučenom iza leđa. Ali, sada nije trebalo puno vremena da postane glava tema društevnih mreža.

Ludilo se proširilo nakon priloga na južnokorejskoj televiziji. Nakon toga sve više djevojki želi dokazati i pokazati da imaju dobru figuru i velike grudi.

I dok se većina želi pohvaliti, ima i onih koji su priznali da ne mogu napraviti traženo.

– Prvo sam morala dotaknuti pupak, sada su na redu grudi. Ne mogu ni jedno ni drugo. Imam kratke ruke, kometirala je korisnica pod nadimkom HelloCqyi.

Jednako tako, za neke korisnike, poput onog iza nadimka “zhataozichuan”, sumnja se da varaju, jer se po slikama može zaključiti da im pomaže druga osoba.

Prošli izazov s pupkom je, prema nekim procjenama, privukao 130 miliona ljudi, koji su time provjerili trebaju li na dijetu.