Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

Novinarka CNN-a na gay paradi ugledala “zastavu ISIL-a”

28/06/2015

Među zastavama duginih boja na londonskoj gay paradi u subotu pojavila se i jedna crna zastava sa bijelim simbolima. Reporterka televizije CNN objavila je fotografiju zastave, „ekskluzivno“ prenoseći da je u pitanju zastava Islamske države (ISIL).

Ispostavilo se da je nešto potpuno drugačije.

Kada je novinarka američke televizije fotografisala, prema njenom mišljenju, čudnu zastavu, odmah je proslijedila u redakciju, gde je angažovan Piter Bergen, stručnjak za sigurnost, koji je analizirao obilježje na paradi.

Reporterka je bila veoma uznemirena tokom uključenja, a istakla je i da je obavijestila policiju o zastavi.

Ipak, ispostavilo se da je zastava bila samo šala na račun islamističkih ekstremista i njihovih viđenja seksualno dekadentnih sloboda zapadnog društva. Bijeli simboli na crnoj podlozi su u stvari bili u obliku različitih seksualnih pomagala.

I analitičar američke televizije je rekao da zastava nema veze sa Islamskom državom, već da se najvjerovatnije radi o šali.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.