sramotno ponašanje

Objavljen snimak sa korona-partyja, na njoj su bogataši i Ruskinje (FOTO/VIDEO)

27191500-8218917-image-m-41_1586896075701

Među uzvanicima na tulumu koji se održao u gradu Kuti su britanski influenceri i dvije ruske manekenke, a očito je da se nisu pridržavali pravila o fizičkoj udaljenosti od dva metra

Na internetu se pojavio snimak razuzdane zabave bogataša i influencera u luksuznoj vili na Baliju, a javnost je razbjesnila činjenica da se partijalo u vrijeme pandemije koronavirusa.

Među uzvanicima na tulumu koji se održao u gradu Kuti su britanski influenceri i dvije ruske manekenke, a očito je da se nisu pridržavali pravila o fizičkoj udaljenosti od dva metra, piše Daily Mail.

Tulum je organizirao imućni pilot, Egipćanin Mahmoud Attiya, povodom svog 21. rođendana. Snimke su sami uzvanici objavljivali, hvaleći se: “Pa nije da se skrivamo.”

U njihovu odbranu, Indonezija nije službeno zabranila javna okupljanja, ali stanovnicima je preporučeno da ostanu kod kuće i izbjegavaju veće skupove. Kad je riječ o uzvanicima s ove zabave, stanovnici Indonezije poručuju da je njihovo ponašanje sramotno, nazivaju ih kovidiotima i pozivaju na to da ih se deportira.

“Ako se ne znate ponašati kako treba, vratite se u svoje zemlje”, poručuju im.

Među onima koji su se pohvalili snimkama sa zabave je i influencer iz Manchestera Tyrone Hermitt, ali nakon što su ga napali, sve je obrisao i ispričao se.

“To nije bio moj tulum, ispričavam se što sam bio na njemu. Nisam znao da će biti toliko ljudi na zabavi, ali na snimkama izgleda krcatije nego što je bilo. Poštujem stanovnike Balija, donirat ću lokalnim udrugama kako bih pomogao onima koji su ostali bez posla i treba im pomoć”, tvrdi on.

Na zabavi su bile i ruske manekenke Ksenia Aldoshenko i Ksenia Dorokhova.

I organizator tuluma Attiya se na kraju ispričao.

“Žao mi je zbog nevolje koju sam prouzrokovao. Pozvao sam nekoliko ljudi, no pojavilo ih se puno više pa smo zvali zaštitare, otkazali DJ-a i svi su otišli. Poštujemo preporuke vlasti i njihove napore da zaustave širenje koronavirusa”, tvrdi on.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Desktop background ?

Objavu dijeli Attiya (@mahmoud__attiya)