Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oboje su promijenili spol, a sada žele zajedničko dijete

spol (1)

Jasmine Merino i njezin izabranik Ryan Said izgledaju kao sasvim običan par koji se jednog dana planira vjenčati i imati djecu.

Ali, oni su sve samo ne obični.

Naime Ryan (24) sad već četiri godine živi kao muškarac, a Jasmine (18) počela se pretvarati u ženu prije dvije godine.

I iako nisu prošli kroz potpunu operaciju spola, kažu kako je njihov seksualni život sjajan i kako se uče prilagođavati jedno drugom.

– Naša veza je savršena jer oboje znamo kako je biti i muško i žensko. Potpuno se razumijemo i znamo što hoćemo. Drago mi je što je i Ryan transseksualac jer kad mi je teško, on me razumije. On je jedina osoba na koju mogu računati jer zna kroz što prolazim.

Moramo na još nekoliko operacija prije nego budemo imali djecu – kazala je Jasmine, a Ryan je dodao: – Želim samo reći svima koji prolaze kroz ono kroz što smo mi prošli da ne odustaju i da razgovaraju s nekim tko će ih razumjeti

Ali, ovaj se par susreo s mnogim izazovima prije nego su zajedno pronašli sreću.

– Odrastanje je bilo mučno. Nisam znao tko sam, samo sam znao da nešto ne štima. Moji roditelji su me forsirali da budem prava djevojčica, a ja sam uvijek odijevao mušku odjeću. Kada sam im priznao kako se osjećam, nisu to dobro prihvatili. Rekli su mi kako sam za njih sramota. Vodili su me kod psihijatara i terapeuta i mislili da sam bolestan – kazao je Ryan iz Ontarija u Kanadi.

Jasmine iz Kalifornije prošla je kroz sličnu situaciju dok je odrastala.

– Oduvijek sam se voljela igrati s barbikama i muške me stvari nisu zanimale. Znala sam da moram biti djevojčica još otkad sam išla u vrtić. Sa 16 godina sjećam se da sam se družila s jednom transseksualnom djevojkom i htjela sam biti poput nje. Jednom sam razgovarala sa suprugom mog brata i kazala mi je da budem ono što želim i da ne marim što drugi kažu. Odvela me u kupovinu i kazala mi da odjenem žensku odjeću. Otišla sam tako odjevena u školu i svidjelo mi se.

Par se upoznao putem Instagrama i prvo su razgovarali preko Skypea, a nakon mjesec dana susreli su se i uživo.

– Prva mi je poslala poruku i nije mi se svidjela jer mi je sličila na neku umišljenu djevojku, no htio sam joj dati priliku. Nastavili smo pričati, a onda sam shvatio da je to najslađa djevojka s kojom sam ikad razgovarao. Otad nisam prestao buljiti u nju – ispričao je Ryan.

I Jasmine i Ryan uzimaju hormone koji im pomažu u transformaciji u tijelo koje su oduvijek željeli imati.

– Ja sam na testosteronu i svaka dva tjedna primam injekciju. Kada mi je počela rasti brada bio sam tako sretan, nisam je htio nikad obrijati – kazao je Ryan, a Jasmine se priključila: – Trebala su mi dva mjeseca da mi narastu grudi – ne potpuno, no kada su se malo počele nazirati bila sam presretna. Puno mi muškaraca šalje poruke i udvara mi se otkako sam promijenila spol. Ryan se ponekad uzruja, no ja mu kažem da on nije kao drugi muškarci i da me jedino on usrećuje.

Jasmine i Ryan planiraju brak u budućnosti, a voljeli bi imati i djecu – uz pomoć njezine sperme i njegovih jajašaca.

– Moramo na još nekoliko operacija prije nego budemo imali djecu – kazala je Jasmine, a Ryan je dodao: – Želim samo reći svima koji prolaze kroz ono kroz što smo mi prošli da ne odustaju i da razgovaraju s nekim tko će ih razumjeti.