Ogroman pijetao zaprepastio svijet: Je li ovo moguće?

pijetao

Poput Behemota, veliki je pijetao izašao iz kokošinjca i prestrašio korisnike društvenih mreža, piše ugledni CNN.

U videu neutvrđenog porijekla, koji posljednjih dana kruži Twitterom, može se vidjeti kako neobično veliki pijetao hoda po dvorištu, pretpostavlja se, svom dvorištu gdje inače obitava.

Premda ne radi ništa posebno, niti pokazuje svoju snagu rušeći sve pred sobom, korisnici na Twitteru su počeli jedni drugima prijavljivati probleme sa spavanjem koje svaljuju na videouradak. “Upravo sam planirao ići spavati, ali sam se onda sjetio da živim na istom planetu kao i ona ogromna kokoš i sada se bojim”, napisao je korisnik Twittera Puthy Print.

Dok su neki spremno ustvrdili da je video lažan, drugi su im korisnici vrlo brzo ukazali na to da nije lažan te da uistinu postoji vrsta kokoši koja je toliko veća od uobičajenih. “Neko će mi morati reći da je video s ogromnom kokoši lažan, hvala”, napisala je korisnica Emily White.

Naime, pijetao iz videa po svim svojim karakteristikama odgovara Brahma kokoši, vrsti peradi koja se uzgaja u Sjedinjenim Američkim Državama, a podrijetlom je iz Indije i Kine.

Pijetao ove vrste može težiti između 4,5 i 5 kilograma dok kokoške teže najčešće između 3,7 i 4,5 kilograma. Međutim, kako piše CNN, neki primjerci ove vrste znali su težiti i do 8 kilograma.

https://www.youtube.com/watch?v=tdnqkxt4sGo&t=3s