Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osamdesetosmogodišnji starac zamalo zaklao babu jer ga je prevarila u mladosti

baba

Dobrivoje M. (88) iz beogradskog prigradskog naselja Kaluđerica uhapšen je zbog sumnje da je namjeravao da ubije suprugu Dragoslavu M. pa sebe jer mu je žena priznala da ga je prevarila u mladosti.

Kako Telegraf saznaje, policija je u posljednjem trenutku uspjela da odgovori starca da izvrši samoubistvo, nakon što ih je vidio na vratima svoje kuće!

Prema riječima izvora iz istrage, cio slučaj je otkriven kad je Dobrivojeva snaha Slavica M. prijavila da njen svekar hoće da se ubije.

– Policajci su odmah izašli na lice mjesta. U prizemlju porodične kuće zatekli su povrijeđenog starca s nožem u rukama. Kad je vidio službenike, bacio je oružje. Krvario je, imao je posjekotine po stomaku i grudima.

Kako dodaje, Dobrivoje M. tad je policajcima priznao da je htio da ubije prvo ženu, pa sebe.

– On je izjavio da mu je žena priznala da mu je bila nevjerna kad su bili mladi. Starac se zbog toga mnogo potresao, nije mogao da podnese činjenicu da je njegova supruga, s kojom decenijama dijeli i dobro i zlo, legla u krevet s drugim muškarcem. Bio je toliko van sebe pa je zgrabio nož – priča izvor iz istrage.

Nasilnik je tad nasrnuo na Dragoslavu M., ali je samo pukom srećom nije povrijedio.

– Mlatio je nožem, prijetio supruzi i pokušao da je izbode. Ona je otrčala iz kuće, a on je tad počeo sebe da ubada po tijelu. Preplašena Dragoslava M. se požalila snahi govoreći joj da će Dobrivoje M. da se ubije. Snaha Slavica M. odmah je reagovala i pozvala policiju.