Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osmogodišnjak se objesio tri dana nakon što je “nokautiran” u školi

tucnjava-u-skoli

Uprava škole u Cincinnatiju je sakrila od roditelja informaciju da je njihovog osmogodišnjeg sina udario vršnjak nakon čega je nekoliko minuta bio u nesvjesti, javlja AP.

No, da stvari budu gore osmogodišnjak se samo tri dana nakon tog incidenta objesio u svojoj sobi.

Napad na dječaka u osnovnoj školi su snimile i nadzorne kamere, ali slučaj nije otkriven sve dok nije započela istraga o tragičnoj smrti dječaka i potraga za uzrocima njegovog čina.

Majci su čelnici škole na dan napada rekli da su dječaka samo zadirkivali te da se on onesvjestio. Preporučili su joj da ga odvede ljekaru.

– Nisu joj rekli cijelu istinu. Također, rekli su joj da je dječak dobro – ispričao je pravni zastupnik porodice. Tu noć je dječak povraćao i osjećao mučninu, ali ljekari su konstatirali da je to stomačni virus.

Majka je saznala za napad kad je već bilo kasno. Istražitelji su dobili snimke video nadzora od škole. Na njima se vidi nesretni dječak kako se želi rukovati sa jednim agresivnim dječakom.

Međutim, on ga je snažno udario, a osmogodišnjak potom udario glavom o zid i pao u nesvjest. Na zemlji je ležao sedam minuta prije nego je neko od profesora stigao na lice mjesta, dok su neki od učenika zadirkivali dječaka i dok je ležao bez svijesti. Škola odbacuje navode tvrdeći da majka pogrešno interpretira događaje sa snimka.