Taj ludi svijet

Najtraženiji silovatelj

Osuđen za 37 djela na 33 doživotne robije: Silovao brata i sestru, majku natjerao da gleda

10/12/2019

Policija je silovatelja našla kako se krije na jednom drvetu nedaleko od mjesta nesreće

Džozef Mekejn (34), najtraženiji silovatelj u istoriji Velike Britanije, osuđen je u ponedjeljak na 33 doživotne robije.

Mekejnu je osuđen za 37 krivičnih djela. On se tereti da je tokom aprila i maja ove godine oteo i silovao više osoba. Njegova najmlađa žrtva bio je jedanaestogodišnji dječak, a najstarija 71-godišnja žena.

Serijski silovatelj prvi put je napao 21. aprila ove godine. On je djevojku (21) koja je izašla iz kluba uz prijetnju nožem ugurao u svoj automobil, a potom je natjerao da ga odvede u njen stan gdje ju je brutalno silovao.

Samo četiri dana kasnije silovao je 25-godišnju djevojku koju je uhvatio na jednoj metro-stanici u Londonu oko ponoći. On se nad djevojkom iživljavao 12 sati, a žrtva je rekla da ni sama ne zna koliko puta ju je silovao.

Istog dana oko podneva, dok je u kolima vozio djevojku nad kojom se cijelu noć iživljavao, pokušao je da otme dvije sestre koje su same šetale ulicom. Jednu je uspio da ugura u automobil, dok se druga otela i uspjela da pobjegne i potraži pomoć. Dok je policija tragala za njim, on je naizmjenično brutalno silovao novu žrtvu i djevojku koju je oteo prethodne noći.

Žrtve su se spasile tako što je jedna uspjela da dograbi staklenu flašu koju je Mekejn držao u kolima i da ga njome udari po glavi.

Deset dana kasnije, Mekan je upoznao novu žrtvu u jednom klubu u okolini Mančestera. Natjerao je ženu da ga odvede svojoj kući, gdje ju je vezao, a potom je pred njom silovao njenog 11-godišnjeg sina i 17-godišnju kćerku.

Djevojčica je u jednom trenutku uspjela da mu se otme i gola iskoči kroz prozor i pobjegne kod komšija. Iako je policija brzo došla, Mekejn nije uhvaćeno. Samo nekoliko sati kasnije uhvatio je novu žrtvu, 71-godišnju staricu koju je kidnapovao iz jedne prodavnice u Ramsbotomu.

Nakon toga kidnapovao je i silovao trinaestogodišnju djevojčicu. Samo pola sata nakon toga oteo je još dvije djevojčice, obje imaju po 14 godina i strpao ih u automobil starice nad kojom se prethodno seksualno iživljavao.

Policija je u jednom trenutku uočila staričin automobil, za koji su imali dojavu da je ukraden, i krenula je u potjeru za Mekejnom. Nakon žestoke jurnjave, silovatelj se zakucao u bankinu i pješke je pobjegao. Policija ga je nedugo potom našla kako se krije na jednom drvetu nedaleko od mjesta nesreće.

Komentari

Autor: Nezavosne novine

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.