Otac bacio kćerku s krova, masa uzvikivala: “Baci, baci” (FOTO)

beba

Muškarac (38) iz Južnoafričke Republike je optužen za pokušaj ubistva nakon što je bacio svoju šestomjesečnu kćerku s vrha kolibe u ilegalnom dijelu grada da bi spriječio rušenje.

On je ponio bebu na krov svog doma u znak protesta protiv buldožera koji su došli da ruše, u gradu Kvadvesi u Južnoj Africi.

Šest policajaca postrojilo se na zemlji ispod njega, dok se jedan popeo na krov da bi probao razgovarati s njim. Čovjek je držao bebu za nogu iznad provalije prije nego štu ju je bacio.

Kako piše Daily Mail, u pozadini su okupljeni građani skandirali: “Baci, baci!” Na fotografijama se vidi policajac na krovu koji pokušava zgrabiti oca prije nego što je bacio bebu. Nasreću, policajci na zemlji su je uhvatili i nije zadobila povrede. Otac je zatim uhapšen i optužen za pokušaj ubistva.

Drama se odigrala na krovu nelegalno izgrađene kolibe, a policija je trebala osiguravati tim za rušenje, dok je oko 150 ljudi protestiralo, bacalo kamenje i palilo gume. Kada je uspostavljen red, otac se popeo na krov s djetetom i tražio da se rušenje prekine.

Pregovarači nisu uspjeli da ga odvrate, policija je krenula u akciju spašavanja.

– To je uradio da spriječi tim za rušenje da unište kolibu – rekao je portparol policije.

Kako je istaknuo, beba je vraćena majci (35), a njihov slučaj ispituju socijalne službe.

Tim za rušenje zatim je nastavio s akcijom i uništio 90 građevina koje su ilegalno napravljene na ničijoj zemlji.