Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

Otišla u Opštinu i promijenila ime kako bi joj Facebook vratio profil

13/07/2015

Jemma Rogers (30) iz Londona očajnički je željela sačuvati svoj Facebook profil, pa se odlučila promijeniti ime.

Kada je 2008. godine otvorila profil na Facebooku, Jemma nije željela da ju dodaju dosadni prijatelji ili stranci pa je otvorila profil pod lažnim imenom Jemmaroid Von Laalaa.

Do nedavno je sve bilo u redu, međutim prije mjesec dana dobila je poruku od Facebooka da mora poslati dokaz o tome da je stvarna osoba i da je to njen pravi identitet.

U strahu da će joj ukinuti profil, Jemma je pokušala krivotvoriti osobne dokumente i prikazati se pod lažnim imenom, no nažalost – već sljedeći dan Facebook joj je blokirao račun i više se nije mogla prijaviti.

Jemma

Džaba, još joj nisu vratili profil

Uzalud je slala pisma u kojima je pokušala objasniti o čemu se radi, no nije naišla na razumijevanje pa je u konačnici bila prisiljena i pod pravnim uslovima promijeniti ime u Jemmaroid Von Laalaa.

– Mnogi misle da sam luda, no pravila Facebooka su smiješna. Račun mi je blokiran već pet sedmica i strah me da sam izgubila sve svoje fotografije i vrijedna sjećanja – izjavila je djevojka kojoj je promjena imena sada zakomplicirala života.

– Ne mogu vjerovati da sam ovako kažnjena – izjavila je Jemmaroid Von Laalaa i dodala kako se osjeća bespomoćno jer je promijenila ime zbog Facebooka, a nije dobila svoj profil nazad.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.