ne zna se još odluka

Otkazan je Oktoberfest, a hoće li korida u Čevljanovićima?

cevljanovici-6

Čevljanska korida je poznata širom regiona i svijeta, što potvrđuje činjenica da Japanci žele snimiti film o ovom jedinstvenom događaju sa velikom tradicijom

Zbog pandemije koronavirusa otkazani su brojni događaji u našoj zemlji, a upitno je i održavanje koride na Čevljanskom polju, najveće na Balkanu, koja se tradicionalno održava posljednjeg vikenda u julu.

– Još nije donesena konačna odluka. Posljednjih sedmica Upravni odbor intenzivno radi po tom pitanju, a konačna odluka bit će donesena na sastanku početkom juna. Svi znamo tradiciju koju ima Čevljanska korida i da je to veliki događaj na kojem se skupi više od 50.000 ljudi.

Upravo to je problem jer je riječ o masovnom okupljanju. Već sada nas zovu vlasnici bikova i nadaju se da će i ove godine korida biti održana. Kod nas postoji velika želja, ali i u Njemačkoj je otkazan Oktoberfest. Čevljanska korida je poznata širom regiona i svijeta, što potvrđuje činjenica da Japanci žele snimiti film o ovom jedinstvenom događaju sa velikom tradicijom – kaže za Faktor Besim Gljiva, predsjednik Upravnog odbora tradicionalne Čevljanske koride.