Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovaj Zagrepčanin živi u stanu sa svinjom: Spava sa mnom

Bez naslova

Četverogodišnja svinja Kosher Bacon prava je maskota zagrebačkog kvarta Prečko, a svako malo, zahvaljujući kamerama znatiželjnih prolaznika, postane i hit na društvenim mrežama.

“Ne prođe ni jedna šetnja da ga neko ne želi slikati, pomaziti, pitati me nešto. Nikad nemamo mira”, kaže kroz smijeh Kosherov vlasnik Danijel Majcen koji je oduvijek želio imati svinju za kućnog ljubimca.

“Uopće nije istina da svinje smrde ili da vrijedi ona izreka ‘oznojio sam se k'o svinja’ jer se svinje ne znoje. Imaju suhu ljuštavu kožu i grubu dlaku koju mijenjaju samo jednom godišnje. Jedino što je istina je ona ‘jedeš k'o svinja'”, objasnio je Danijel, a to se u šetnji s njima moglo i vidjeti. Kosher stalno nešto njuška, pase travu, mljacka jabuku, a sluša samo ako na kraju dobije neku grickalicu.

“Kući je pojeo tri kile krompira i to skupa s kesom. Ništa mu nije bilo. Tako je pojeo i banane s korom, čak i deke jede”, pričao je Danijel dok je Bacon sretno mahao repom što, kako smo naučili, znači da je sretan.

Svoj stan Danijel je potpuno prilagodio svom kućnom ljubimcu. Kosher njuškom sve voli gurati, pomicati i prevrtati tako da u stanu nema stolića i stolica, a ni gostiju.

“Jako je teritorijalan. Ne da nikome da uđe u stan. Jednostavno ih počne gurati. Iz tog razloga mi je teško pronaći nekoga ko bi mi ga pričuvao”, kaže Danijel koji se inače bavi muzikom pod umjetničkim imenom Dani'el, a u jednom od njegovih spotova ulogu je imao i maleni Bacon koji je tada težio svega nekoliko kila.

Prasac iz Prečkog danas ima 65 kilograma, što je standardna veličina za ovu najmanju sortu američke trbušaste svinjice.

Debeli mezimac došao je iz Slovenije, a on i gazda Danijel su brzo postali nerazdvojni.

“Spava sa mnom u krevetu. Ima svoje mjesto, ali mi se voli zavući pod pokrivač kao pas. Čak i sada preko ljeta obožava biti pokriven dekom”, kaže Danijel, kojeg je najviše iznenadila Kosherova inteligencija te sposobnost da odmah razumije što se od njega traži, ali i to da kao trogodišnje dijete kalkulira isplati li se to i učiniti.

Za hranu se, naravno, uvijek isplati. Kada je dobre volje, pokaže čak i pokoji trik koji je naučio. Također je jako čist i ne pada mu na pamet nuždu obaviti u kući.