Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

štete su vidljive

Ovako izgleda unutrašnjost Kongresa nakon protesta (FOTO/VIDEO)

Policija Washingtona objavila je da su četiri osobe preminule tokom sinoćnjeg upada Trumpovih pristaša u Kongres. Zasad je uhapšeno 53 ljudi, njih 47 zbog kršenja odredbe o policijskom satu

Pristalice Donalda Trumpa su provalili barikade i ušli u zgradu Kongresa u Washingtonu nakon protesta koji su počeli jučer u poslijepodnevnim satima u glavnom graadu Sjedinjenih Američkih Država.

Demonstranti su najprije zauzeli područje ispred Capitola, stepenice i dvorište, a potom su provalili vrata i ušli u zgradu.

Prema snimcima, ušli su u sve prostorije, od Senata, preko Predstavničkog doma do ostalih ureda, dirali rekvizite, uništavali imovinu i lupali stakla na prozorima.

Protesti su se dogodili u trenutku kada je Kongres održavao sjednicu na kojoj je trebala biti ratificirana pobjeda Joea Bidena na predsjedničkim izborima.

Policija Washingtona objavila je da su četiri osobe preminule tokom sinoćnjeg upada Trumpovih pristaša u Kongres. Zasad je uhapšeno 53 ljudi, njih 47 zbog kršenja odredbe o policijskom satu.

Tokom protesta nanesena je prilična materijalna šteta u zgradi Kongresa.