Taj ludi svijet

objavljeni snimci

Ovo je otac iz pakla koji je djecu devet godina držao u podrumu (VIDEO)

22/10/2019

Koristeći pseudonim John Eagles, snimao je sebe kako radi vježbe u dvorištu farme na kojoj su pronađena njegova djeca

Otac iz Holandije, koji je uhapšen zbog sumnje da je držao svoje petoro djece devet godina zatočene u podrumu na farmi, na Facebooku je postavljao fotografije i snimke iz svog života, a govorio je i o borbi dobra i zla. Gerrit-Jan van Dorsten (67) objavio je i snimak na kojem se vidi kako je napravio mašinu za veslanje, dok u pozadini svira klasična muzika.

Koristeći pseudonim John Eagles, snimao je sebe kako radi vježbe u dvorištu farme na kojoj su pronađena njegova djeca.

Takođe je govorio o borbi dobra i zla, ali je komentarisao i sjevernokorejski režim.

Van Dorsten, koji je nekada pripadao Muni kultu, koji je poznat kao “crkva ujedinjenja”, optužen je da je držao svoju djecu zatočenu u podrumu na farmi u selu Ruinervorldu u Holandiji, bez ikakvog kontakta sa spoljašnim svijetom skoro deceniju.

Još uvijek postoje kontradiktorni podaci koliko djece je bilo u podrumu, pa dok se u početku pisalo o petorici muškaraca, Daily Mail sada spominje da su zatvorena bila dvojica muškaraca i četiri žene. On je druga osoba koja je uhapšena u ovom slučaju.

Najprije se 58-godišnji Jozef Bruner stanar te seoske kuće, muškarac porijeklom iz Austrije, pojavio pred istražnim sudijom u četvrtak po sličnim optužbama i određeno mu je zadržavanje u periodu od dvije nedjelje.

Da podsjetimo, Van Dorsten porodica pronađena je nakon što je najstariji sin Jan Zon van Dorsten (25) u nedjelju otišao do obližnjeg bara, naručio pet piva i zatražio pomoć. Tada je policija pronašla porodicu iza tajnih vrata, živjeli su u podrumu bez prozora, spavali i jeli na podu. Slučaj je postao još intrigantniji nakon što je na imanju nađena velika količina novca, ali i nakon što su se pojavile informacije o tome da se radi o sekti.

Kako su prenijeli mediji, porodica je živjela u podrumu kuće devet godina čejakući smak svijeta.

Komentari

Autor: telegraf.rs

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.