Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pakleni krug prejedanja: Dogurala do 300 kg kada je otkrila da je muž vara

32812EAB00000578-0-image-a-80_1458771697160

Gojaznost je jedan od najvećih problema ljudi na planeti, a kao dobru motivaciju predstavljamo priču žene koja je uspjela da se pokrene i krene da kontroliše svoj život i zdravlje.

Lupe Salamano (40) iz San Bernardina u Kaliforniji oduvijek je bila sklona gojaznosti, ali se najviše ugojila kad je otkrila da je muž vara. Sada ovu gojaznu ženu jedino operacija može da spase.

Lupe je počela da se goji već sa pet godina kada je njen otac napustio porodicu, a u šestoj godini imala je čak 45 kilograma.

Tješeći se hranom, potresena nervnim slomom svoje majke, Lupe je morala da napusti srednju školu zbog problema sa težinom, jer je tada već imala 180 kilograma. Lupe je doživjela dodatni stres kada je majka završila u zatvoru, a baka preminula ubrzo poslije toga.

Supruga Gilberta upoznala je preko chata prije osam godina, a tada je već deset godina bila vezana za krevet, zbog velikih zdravstvenih problema koje je uzrokovala dijabetička koma u koju je upala.

Preselila se u Hjuston u Teksasu i počela je da se liječi. Tada je imala 290 kilograma, zbog čega je hitno morala da počne da se pridržava određenog plana ishrane od 1.000 kalorija dnevno.

Izgubila je 31 kilogram za mjesec dana, a onda je iz bolnice poslata kući, gdje se u roku od mjesec dana ugojila 37 kilograma. Sa tadašnjih 300 kilograma, doživjela je neprijatnost kada se u doktorovoj kancelariji zaglavila u WC-u, zbog čega su vatrogasci morali da intervenišu. Ponovo je krenula u borbu, ovog puta u bolnici gdje je na posebnoj ishrani izgubila 58 kilograma za dva mjeseca.

Kada je puštena kući saznala je da je suprug vara i da neprestano flertuje sa drugim ženama na internetu. Razočarana Lupe počela je ponovo krišom da jede i odbijala da bude aktivna.

– Bio sam seksualno isfrustriran i omaklo mi se – branio se tada Gilbert.

Lupe je uz veliki napore, poslije svih nedaća uspjela da smrša i dođe na 200 kilograma, što joj je otvorilo mogućnost da se podvrgne operaciji samanjenja želuca, kako bi nastavila da gubi kliograme.