Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Centar Rima

Papa Franjo snimljen kako u muzičkoj radnji kupuje CD, poznato i koji je odabrao

papa franjo yt

Papa Franjo je više puta izišao iz Vatikana da bi, kao i svaki drugi kupac, obavio poneku kupovinu ili popravak

Papa Franjo viđen je u utorak uvečer u trgovini u središtu Rima. Za taj “izlet” poglavara Katoličke crkve ne bi se vjerovatno ni znalo da se u blizini, po ličnom poslu, nije našao španski novinar Javier Brocal, urednik televizijske kuće Rome Reports.

Posrijedi je bio CD shop Stereosound u rimskoj Minervinoj ulici, nasuprot Panteonu. Brocal je vidio dva bijela automobila, prepoznao vatikanske žandare u civilu, a zatim snimio Papu, u njegovoj uobičajenoj bijeloj reverendi, kako ulazi u mali fiat 500.

Brocal je ušao u radnju i doznao da je Papa kupio jedan CD klasične muzike. Poznato je da je ljubitelj opere. Kako su rekli vlasnici, Papa je blagoslovio njihovu djelatnost, a oni su mu darovali još jedan CD.

Kažu da im je redovni kupac, da je dolazio još kao nadbiskup Bergoglio, pa kao kardinal. Nije rečeno je li svraćao otkako je papa.

Papa Franjo je više puta izišao iz Vatikana da bi, kao i svaki drugi kupac, obavio poneku kupovinu ili popravak. Viđen je u optičara nedaleko od Vatikana kada su mu se naočale pokvarile. Od onda mu ih servisiraju u istom dućanu, ali ne odlazi sam, nego po drugima šalje da mu ih poprave kada zatreba. Viđen je i kako lično isprobava cipele, jer mu trebaju nešto čvršće, budući da lagano šepa, prenosi Jutarnji.hr.