Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

Papa ispričao vic o punicama i nasmijao hiljade ljudi (VIDEO)

27/09/2015

Tokom posjete SAD-u, papa je odbio političare i radije jeo s beskućnicima, izrazio podršku useljenicima, vozio se u “fići”.

Ali u mnogočemu je najviše iznenadio njegov govor u Philadelphiji. Potpuno zaobišao “zacrtani” protokol i govor koji je unaprijed podijeljen novinarima. U njemu je Papa kritizirao SAD zbog “ugrožavanja vlastite budućnosti zbog zanemarivanja najpotrebitijih”. Trebao je govoriti i o zdravstvenoj zaštiti te pravima radnika. ali, umjesto da (opet) naljuti američke konzervativce, papa je odlučio nasmijati hiljade okupljenih među kojima su bile i mnoge zvijezde iz filmskog i muzičkog svijeta.

Nakon što je rekao kako je porodica “tvornica nade”, Papa je zastao, nasmijao se i nastavio: “Da, sada sigurno mislite kako je meni lako tako pričati jer nisam u braku”.

“Mnoge porodice nose križ, razdvojene su i suočavaju se s mnogim problemima. Porodice se svađaju. Ponekada lete tanjuri i djeca znaju izazivati glavobolje. A punice… Njih bolje da uopće ne spominjem”, rekao je Papa i do suza nasmijao okupljene vjernike.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.