Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj u engleskoj

Penzioner odbio platiti kaznu od 220, pa na sudu potrošio 67.000 KM

penzioner

Penzionisani inženjer Keedwell na sudu nije uspio osporiti prekršajni nalog koji mu je saobraćajna policija napisala je je prekoračio brzinu za osam kilometara na sat

Penzioner u Velikoj Britaniji Richard Keedwell odbio je platiti mandatnu novčanu kaznu za saobraćajni prekršaj, a trogodišnji sudski proces ga je koštao 300 puta više, prenosi Anadolu Agency (AA).

Britanska policija je prije tri godine kaznila penzionisanog inženjera Keedwella novčanom kaznom u iznosu od 100 funti (220 KM).

Kazna mu je izrečena jer je vozio automobil brzinom od 56 kilometara na sat na cesti gdje je maksimalna dozvoljena brzina 48 kilometara na sat.

Međutim, 71-godišnji Keedwell odbio je platiti kaznu i tužio saobraćajnu policiju uz obrazloženje da je radar bio pokvaren ili da je mjerio brzinu vozila koje je vozilo uporedo s njim.

BBC javlja da Keedwell nije uspio dokazati svoje tvrdnje na sudu i da je morao platiti sve sudske troškove.

Novinarima je kazao da se kaje što nije platio prvobitnu kaznu i što je svu ušteđevinu potrošio na sudu, a planirao ju je pokloniti sinu.

Pojasnio je da su ga usluge advokata, sudskog procesa i putarine u protekle tri godine koštale 30.000 funti (67.000 KM).