Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

žestoko dobio po džepu

Pijan vozio bez dvije gume na desnoj strani vozila, žestoko je kažnjen

pijan bez guma1

Uhapšen je te uz naredbu smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a nakon čega je iniciran hitni prekršajni postupak

U selu Mirkovci pored Vinkovaca (Hrvatska) policija je zaustavila vozača koji je vozio automobil bez dvije gume, na felnama. Uz to je imao i 2,23 promila alkohola u sebi.

Pijanog vozača bez guma na desnoj strani vozila uočio je vozač automobila koji se kretao iza njega u Vukovarskoj ulici u Mirkovcima, a sve se desilo prije dva dana nešto iza podneva.

Policija je nakon dojave zaustavili 44-godišnjaka koji je, pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,23 g/kg, upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka na kojem s desne strane na prednjem i stražnjem točku nije imao postavljene gume, već se cestom kretao na felnama.

Ako je suditi prema fotografijama koje je objavila policija, pijani vozač je bez guma ostao u toku vožnje, i umjesto da pozove šlep službu, samo je odbacio dio gume koji su felne odsijekle i nastavio voziti dalje kao da se ništa nije desilo.

Kako je vozač već ranije osuđivan za iste ili slične prekršaja, te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhapšen je te uz naredbu smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a nakon čega je iniciran hitni prekršajni postupak.

Presudom Općinskog suda u Vinkovcima 4. maja vozaču je izrečena novčana kazna od 12.000 kuna (3.115 KM), te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca”, potvrdili su iz tamošnje policije.