Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pijani Bosanac nesvakidašnjim potezom policajce ostavio bez riječi

policija222

Policajci koji su u 2016. godini zaustavili pijane vozače doživjeli su svakakve situacije, no za najsmješniju zaslužan je jedan Banjalučanin koji je popio previše. Jedan poziv na koji imaju pravo svi koji ostanu zadržani u stanici na triježnjenju, on je iskoristio da naruči roštilj, piše Blic.

Njega je policijska patrola jednog jutra pronašla u parkiranom autu dok je drijemao. Kad su prišli automobilu da vide je li s čovjekom unutra sve u redu, shvatili su da je pijan i da nema šanse da vozi pa su ga odvezli u stanicu na triježnjenje.

Nakon što su mu rekli da ima pravo na poziv, on je primio telefon. Dok su policajci mislili da će nazvati nekog od članova porodice, on je okrenuo broj poznatog banjalučkog grilla i naručio sedam porcija ćevapa. Hranu nije naručio samo sebi, već i policajcima koji su bili s njim.

Drugi Banjalučanin je zeznuo policajce tako što im je dao ključeve svog automobila, a potom pozvao taksi, otišao kući po rezervne ključeve i vratio se po svoj auto parkiran pored ceste na mjestu na kojem su ga zaustavili.

Po originalne ključeve otišao je nekoliko dana kasnije.