Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

Pismo direktora Kliničkog centra: Molim vas, ne zovite me više

25/05/2015

Doktor Zoran Radovanović je kratko otvoreno pismo objavio na zvaničnoj prezentaciji Kliničkog centra Niš nakon što je raspisan konkurs za prijem novih osam ljekara u tu ustanovu.

“Molim Vas da prestanete da me pozivate, šaljete poruke, mejlove, apele, jer iste stotinke kako je raspisan oglas, krenula je kanonada…”, naveo je Radovanović.

Direktor KC Niš je naveo da je zahvaljujući ministru zdravlja i vladi omogućeno zapošljavanje osam ljekara, ali da to ne znači da je “moguće da se kroz jedan konkurs riješe svi problemi u zapošljavanju, koji se vuku desetak godina”.

“Ja znam, a i svi vi dobro znate koliko je mladih ljekara bez posla. Posao zaslužuju i oni sa prosjekom preko 8.5, a i oni sa prosjekom 10. Nije moje da ocjenjujem kako je ko do istog stigao i da li je to pravo mjerilo kvaliteta. Pošto će vjerovatno brojka prijavljenih kandidata biti ogromna, molim vas da dozvolite Komisijama da kroz zakonsku proceduru izvrše procjenu, a i odabir njih osmoro”, naveo je Radovanović.

direktor konkurs nis

On je istakao da “zna da će ga mrziti sve kolege kojima dijete ne bude primljeno” i da će osim osmoro primljenih svi biti ljuti na njega.

“…Da će se svi pozivati na one gore, itd. Ali obećavam u ime Komisija da niko neće biti primljen zbog para, politike ili bilo čega nezakonitog. Kao što sam zaposlio na neodređeno sve one koji su po desetak i više godina radili na određeno, tako će i sada biti. Znanje, vještine, prosjek, itd…”, piše u pismu.

Radovanović zaključuje da će “biti drvlja i kamenja po njemu kako god da se završi”.

“Svako pa i ja nosi svoj krst. Sretno svim kandidatima, a sa zapošljavanjima nastavljamo i dalje, samo me više ne zovite… Hvala na razumijevanju”, zaključuje se u pismu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.