Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vincent Reffet

Poginuo jedan od najpoznatijih “letećih ljudi” na svijetu (VIDEO)

vincennt

Kompanija je saopštila da je letač poginuo tokom treninga u Dubaiju, ali nije navela više detalja

Francuz Vincent Reffet, poznat po letovima uz pomoć krila od ugljeničnih vlakana sa mlaznim motorima, poginuo je u nesreći tokom treninga u Dubaiju, javio je BBC.

Reffet /36/ je radio u kompaniji “Jetman Dubai”, a njegovi snimci preleta iznad ovog grada i Alpa su veoma popularni na internetu.

Kompanija je saopštila da je letač poginuo tokom treninga u Dubaiju, ali nije navela više detalja.

“Vince je bio talentovani sportista, dragi i poštovani član našeg tima. U mislima i molitvama smo sa njegovom porodicom i svima koji su ga poznavali i radili s njim”, navodi se u saopštenju.

Reffet je bio dijete para koji se bavio padobranstvom i izveo je brojne atraktivne skokove tokom karijere, uključujući padobranski skok sa najviše zgrade u svijetu Burj Khalife.

Opremu za let pomoću mlaznih motora napravio je švicarski pilot Yves Rossy. Ova aparatura omogućava da čovjek leti brzinom do 402 kilometra na čas.

“Sve što radimo je nešto novo. Imamo toliko mnogo snova, a tako malo vremena”, rekao je Reffet u intervjuu agenciji AFP prošlog mjeseca.

Među snimcima koji si popularni na društvenim mrežema je i onaj na kojem Reffet skače sa planine i uspijeva da uđe u avion u pokretu sa kolegom Fredom Fugenom, takođe Francuzom.