Taj ludi svijet

SAD

Pogledajte čime je šerif okitio jelku: Zbog komentara je brzo izbrisao sliku

09/12/2020

Neobična šala nije naišla na odobravanje korisnika društvenih mreža, pa su među hiljadama komentara ispod objave uglavnom bili negativni koji su šerifov postupak okarakterisali kao uvredljiv i surov

Kancelarija šerifa iz Alabame objavila je na društvenim mrežama fotografiju nesvakidašnje novogodišnje jelke, okićene fotografijama uhapšenih na tom području, piše CNN.

Šerif okruga Mobil u saveznoj državi Alabami pohvalio se na Fejsbuku jelkom okićenom fotografijama koje je nazvao “thugshots”.

“Ovako smo ukrasili jelku da vam pokažemo koliko smo prestupnika pokupili sa ulica Mobila ove godine. Ne bismo to uspjeli bez naših vjernih pratilaca”, napisano je na zvaničnoj stranici šerifa.

Neobična šala nije naišla na odobravanje korisnika društvenih mreža, pa su među 7.900 komentara ispod objave uglavnom bili negativni koji su šerifov postupak okarakterisali kao uvredljiv i surov.

Reagovale su čak i pojedine organizacije za zaštitu ljudskih prava koje su kontaktirali bijesni građani, pa je objava sa fotografijiom jelke na kraju obrisana.

Poslije velikog broja kritika, iz šerifove kancelarije je saopšteno da je u pitanju bila samo fotomontaža i da jelka u kancelariji nije stvarno okićena fotografijama uhapšenih ljudi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.