Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

južna koreja

Pogledajte šta se dogodi kada kapetan pijan upravlja teretnim brodom

ruski brod – koreja

Kapetan broda je odmah alkotestiran te mu je izmjereno 0,86 promila alkohola u krvi što je gotovo tri puta više od dopuštenih 0,3 promila

Neobična nesreća dogodila se jučer u Južnoj Koreji gdje se kapetan ruskog teretnog broda zabio u prometni cestovni most.

Naime, 6.000 tona težak brod zabio se u most Gwangan u gradu Busanu na jugoistoku zemlje, a nesreća se dogodila oko 16.20 sati po lokalnom vremenu.

Kada se zabio u most, kapetan ga je pokušao okrenuti i pobjeći s mjesta nesreće, no brzo ga je zaustavila Korejska obalna straža.

Kapetan broda je odmah alkotestiran te mu je izmjereno 0,86 promila alkohola u krvi što je gotovo tri puta više od dopuštenih 0,3 promila.

Prema pisanju lokalnih medija, brod je 40 minuta prije udario i jedan usidreni brod.

Vlasti su priopćile kako su obavili razgovor s posadom broda, no još nije utvrđeno je li kapetan upravljao njime u trenutku nesreće. Kako su objasnili u Korejskoj obalnoj straži, konzumiranje alkohola na brodu je zakonito sve dok njime ne upravljate.

Brod je u Busan stigao u srijedu ujutro te je prevozio željezne cijevi, a jučer je isplovio za Vladivostok. U nesreći niko nije ozlijeđen, no dio mosta je zatvoren za promet zbog oštećenja koja su nastala.