Morska neman

Pogledajte šta su snimili u moru u Jadranu: “Kupanje je završeno” (VIDEO)

jadran-riba

O kojoj se točno životinji radi, zasad nije poznato

U Facebook grupi “Bakarac je mali raj” danas je objavljeno nekoliko videosnimki iz Bakarskog zaljeva životinje koja nalikuje morskom psu.

Reakcije su bile svakakve.

“Kupanje je završeno”, “Lijepo si ga snimila”, “Šta je to došlo na Bakarac”, samo su neki od komentara ljudi kojima se činilo da se radi o morskom psu. Bilo je i onih koji su odmah rekli da nema šanse da je to morski pas, već da se vjerojatno radi o tuni ili morskoj lisici.

O kojoj se točno životinji radi, zasad nije poznato, no sigurno je da se ne radi o morskom psu.

Naime, video je snimila Lori Špela Pavlovic-Pavletic, ali i oni koji su ih vidjeli poslali su upite Institutu za oceanografiju, čiji su im stručnjaci rekli da se vjerojatno radi o tuni, ali da se sigurno ne radi o morskom psu.

Njihov stručnjak Pero Ugarković za Morski.hr je kasnije dodao kako nema dileme da se u ovom slučaju radi o tuni.

Morski.hr piše kako za ovo područje to nije ništa neobično jer Bakar je oduvijek bio poznat kao pomorsko, trgovačko i ribolovno središte sjevernog Hrvatskog primorja, gdje je jedna od važnijih grana privrede bio i tunolov.

“Najvažnija i kroz niz stoljeća najunosnija jadranska skupina stajaćih tunolovki nalazila se upravo u Bakarskom zaljevu od 62 lokaliteta na našoj obali Jadrana, na kojima su bile kroz zadnjih 600 godina formirane stajaće tunolovke, pretežno s ljestvama promatračnicama”, piše ovaj portal.