Poker ne pamti ovakvu svađu (VIDEO)

2016 World Series of Poker
Griffin Benger

Nevjerovatna scena viđena je na Svjetskoj poker seriji, na najjačem turniru u ovoj kartaškoj igri, kada je za stolom došlo do velike svađe i ”treš toka” između Willa Kassoufa i Griffina Bengera.

Partija je bila u punom jeku i već su ulozi bili ogromni. Benger je dobio par kečeva i podigao je ulog na 5,6 miliona dolara. Tada je na scenu stupio Kassouf, koji je poznat po tome da pričom želi da isprovocira protivnike. Također, imao je veoma jaku ruku, par kraljeva, zbog čega je dodatno dobio na samopouzdanju.

– Šta želiš da uradim, da idem ol in ili da bacim karte? Pričaj sa mnom. Ništa ne govoriš. Potopiću te. Igra za pobjedu, je l’ tako? Radiš sve isto? – obrušio se Kassouf.

Englez je dugo pokušavao da isprovocira Bengera, koji je dugo šutio, ali je na kraju poludio.

– Ti si nasilna osoba, čovječe, ovo nije zanimljivo. Ovo nije igra. Postao si nasilan. Ovo što radiš je siledžijstvo. To je nepristojno i zlo – uzvratio je Benger.

Na kraju je Kassouf rekao da ide ol in, Benger je istog momenta odgovorio, a kada je vidio da je jači, počeo je da proziva bezobraznog Kassoufa.

Na stolu je bilo 27.800.000 dolara u čipovima. Benger je imao 82%, a Kasuf 17% šanse za trijumf u ovoj ruci. Kečevi su na kraju odnijeli pobjedu i Kasuf je eliminisan.

https://youtu.be/MyTQScIcQCc