Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

norveška

Policajci automobilom luđački progonili lopove, pravo je čudo da niko nije poginuo

potjera

Po uskim stazicama, čak i preko drvenog pješačkog mosta, a kad su pljačkaši vidjeli da ovi ne odustaju ni po cijenu stradavanja slučajnih prolaznika krenuli su zemljanom uzbrdicom, no tada ih policajci vozilom ruše na zemlju

Dosad smo mogli vidjeti brojne snimke brzih potjera po ulicama i cestama iz najrazličitijih zemalja svijeta, no nešto poput ove potjere rijetko se viđa.

Za početak, teško je za povjerovati da se u jednom od najmirnijih i najciviliziranijih gradova svijeta kao što je norveški Oslo ovako što može vidjeti, no kako piše norveški Dagbladet ova je potjera policije za kriminalcima sasvim stvarna i očigledno je da s njihovom organima reda nema šale.

Naime, policijsko vozilo iz kojeg je snimljena cijela potjera dobila je obavijest da su u bijegu dvojica kriminalaca koji su netom opljačkali zlatarnicu te s torbama punim plijena pobjegli na skuteru. Viđeni su u blizini javnog parka Kuba gdje se patrolno vozilo odmah i uputilo.

Upravo tamo, u tom mirnom parku počinje prava akcija, jer možete vidjeti kako patrolni automobil ulazi u park i vozi punom brzinom za razbojnicima. No oni se nisu zaustavili i predali već su počeli bježati još brže vjerujući kako će na kompaktnijem vozilu uspjeti pobjeći, no ubrzali su i policajci.

To je rezultiralo s nekoliko zastrašujuće opasnih situacija po pješake dok je patrolni automobil nastavio goniti pljačkaše. Prolazili su pored njih na tek nekoliko centimetara i unatoč opasnosti za javnost, potjera se nastavila.

Po uskim stazicama, čak i preko drvenog pješačkog mosta, a kad su pljačkaši vidjeli da ovi ne odustaju ni po cijenu stradavanja slučajnih prolaznika krenuli su zemljanom uzbrdicom, no tada ih policajci vozilom ruše na zemlju.

S obzirom na to da se pljačka dogodila prošle godine, tek sad u vrijeme suđenja uhapšenim kriminalcima i snimka je postala javna, pa se mnogi pitaju, je li desetak Rolexa i Cartier satova te vreća zlatnog nakita bila vrijedna ovakvog policijskog postupanja u javnom parku.