Policajci zaustavili automobil koji je jurio i zatekli djevojčicu za volanom

policija-autr1111

U australskoj otočnoj državi/pokrajini Tasmaniji policija je u subotu navečer zaustavila automobil 18 kilometara južno od grada Launcestona zbog prevelike brzine, piše Guardian.

Vozilo je jurilo 122 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje, zbog prolaska kroz manje naselje, 70 km/h. No, velika brzina nije ono što je šokiralo policajce. Kada su došli do vozila, u njemu su sjedile tri osobe – 21-godišnjak bez vozačke dozvole, 16-godišnjakinja i za volanom – 12-godišnja djevojčica.

Narednik Phil Summers potvrdio je da su policajci ostali u šoku kada su vidjeli djevojčicu koja je vozila, po njenom priznanju, auto svoje rodice.

“Ovo je užasan primjer potpunog ignorisanja sigurnosti vozača i svih ostalih osoba u saobraćaju. Ovaj je incident mogao završiti tragično!”

Iako nije toliko rijetko da policija u zabačenim dijelovima australske divljine ulovi tinejdžere za volanom, ovaj slučaj je poseban.

“Do sada smo znali uloviti mladiće i djevojke kako voze bez dozvole u blizini svojih farmi, ali vrlo rijetko ih ulovimo na glavnoj cesti usred noći. Kombinacija brzine od 122 na sat i neiskustva vozačice smrtonosna su kombinacija.”