Taj ludi svijet

SAD

Policija objavila sliku muškarca za kojim traga, javio im se na Facebooku

06/12/2018

Znam da nemate razloga vjerovati mi, ali...

Američka policija dugo se već koristi Facebookom kako bi građanima javljali korisne informacije, ali i objavljivali fotografija osoba za kojima tragaju.

Tako je policijska stanica američkog grada Richlanda objavila fotografiju Anthonyja Akersa (38) i zatražila pomoć građana da im jave ako imaju bilo kakve informacije o njemu.

Bilo je to prošlog četvrtka i niko nije očekivao da će se u komentarima javiti osoba koju traže.

– Smirite se, sam ću se predati – napisao je Akers čiji je komentar u međuvremenu prikupio 2.600 lajkova i puno drugih komentara. Idući dan iz policije su napisali kako ga još nisu vidjeli te mu objasnili kako se može sam javiti od 8 ujutro do 17 sati te da slobodno nazove ako treba prevoz.


On im se zahvalio na ponudi i napisao da treba srediti neke stvari pa da će doći kroz 48 sati. Akers se nije pojavio u dogovorenom vremenu i uslijedio je još jedan komentar u kojem se izvinjava jer ‘očito ima problema’ kada je u pitanju održavanje obećanja.

– Znam da nemate razloga vjerovati mi, no ako se ne pojavim sutra u vrijeme ručka obećavam da ću vas nazvati za prevoz – napisao je i poruči im da su predivni.

I ovaj je komentar prikupio više od hiljadu reakcija dok su se drugi korisnici smijali čitajući njihovu korespondenciju. Vikend je prošao i Akers se nije pojavio što je nagnalo policiju na novi status.

– Turoban ponedjeljak. Dragi Anthony, je li problem u nama? – zapitali su se i poručili da su ga čekali a on ih je izigrao.

– Vikend je došao i prošao. Sve više mislimo da ti nećeš doći. Molim te, nazovi nas i doći ćemo po tebe – napisali su na Facebooku. Nije dugo trebalo da Akers objavi fotografiju u komentarima s natpisom ‘Draga, došao sam na naš spoj’.

Ljudi su u komentarima čestitali Akersu što se pojavio i na odličnom smislu za humor. Drugi su napisali kako se nadaju da će ga ranije pustiti iz zatvora.

Komentari

Autor: Večernji.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.