Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SAD

Policija objavila sliku muškarca za kojim traga, javio im se na Facebooku

tony

Znam da nemate razloga vjerovati mi, ali…

Američka policija dugo se već koristi Facebookom kako bi građanima javljali korisne informacije, ali i objavljivali fotografija osoba za kojima tragaju.

Tako je policijska stanica američkog grada Richlanda objavila fotografiju Anthonyja Akersa (38) i zatražila pomoć građana da im jave ako imaju bilo kakve informacije o njemu.

Bilo je to prošlog četvrtka i niko nije očekivao da će se u komentarima javiti osoba koju traže.

– Smirite se, sam ću se predati – napisao je Akers čiji je komentar u međuvremenu prikupio 2.600 lajkova i puno drugih komentara. Idući dan iz policije su napisali kako ga još nisu vidjeli te mu objasnili kako se može sam javiti od 8 ujutro do 17 sati te da slobodno nazove ako treba prevoz.


On im se zahvalio na ponudi i napisao da treba srediti neke stvari pa da će doći kroz 48 sati. Akers se nije pojavio u dogovorenom vremenu i uslijedio je još jedan komentar u kojem se izvinjava jer ‘očito ima problema’ kada je u pitanju održavanje obećanja.

– Znam da nemate razloga vjerovati mi, no ako se ne pojavim sutra u vrijeme ručka obećavam da ću vas nazvati za prevoz – napisao je i poruči im da su predivni.

I ovaj je komentar prikupio više od hiljadu reakcija dok su se drugi korisnici smijali čitajući njihovu korespondenciju. Vikend je prošao i Akers se nije pojavio što je nagnalo policiju na novi status.

– Turoban ponedjeljak. Dragi Anthony, je li problem u nama? – zapitali su se i poručili da su ga čekali a on ih je izigrao.

– Vikend je došao i prošao. Sve više mislimo da ti nećeš doći. Molim te, nazovi nas i doći ćemo po tebe – napisali su na Facebooku. Nije dugo trebalo da Akers objavi fotografiju u komentarima s natpisom ‘Draga, došao sam na naš spoj’.

Ljudi su u komentarima čestitali Akersu što se pojavio i na odličnom smislu za humor. Drugi su napisali kako se nadaju da će ga ranije pustiti iz zatvora.