Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka

Policija ubila zebru koja je pobjegla iz cirkusa (FOTO)

zebra

Druga zebra koja je pobjegla iz cirkusa je uhvaćena, prenio je BBC. Ostali detalji o incidentu koji se desio juče nisu objavljeni

Njemačka policija saopštila je da je usmrtila vatrenim oružjem zebru koja je umakla iz cirkusa, istrčala na auto-put i izazvala saobraćajnu nesreću.

Policija u sjevernom gradu Rostock objavila je da je životinja poremetila saobraćaj, oštetila automobile i izazvala nesreću na auto-putu A20 i da su je policajci usmrtili.

Druga zebra koja je pobjegla iz cirkusa je uhvaćena, prenio je BBC. Ostali detalji o incidentu koji se desio juče nisu objavljeni.

Nije poznato kako su dvije životinje uspjele da umaknu iz cirkusa na sjeveru Njemačke.

Policija je prije intervencije objavila upozorenje putem Twittera da je jedna zebra poremetila saobraćaj na auto-putu A20 i izazvala sudar.

“Životinja se kretala u suprotnom smjeru auto-puta iz Tesina prema Roštoku”, rekao je policijski portparol za Deutsche Welle.

Kasnije je saopšteno da niko nije povrijeđen u sudaru, koji se desio kada je jedan automobil zakočio da bi izbjegao životinju. Tada je u njega udarilo drugo vozilo.

Zebra je kasnije usmrćena nedaleko od opštine Thelkow nakon što zvaničnici i dreser iz cirkusa nisu uspjeli da je uhvate.