Popeo na antenu visoku 475 metara bez ikakve opreme

antena

Ovaj tip odlučio se na prilično opasan i nesvakidašnji potez, pa se tako bez ikakve dodatne i sigurnosne opreme, osim rukavica, popeo na stup, odnosno antenu visine 475 metara, a zatim je zastrašujuće prizore s visine uspio i snimiti, prenosi Business Insider.

Video pothvata objavio je prije nekoliko dana na svom YouTube kanalu pod nazivom Urban Endeavors, a dosad je ondje uspio skupiti gotovo 400 hiljada pregleda.

U opisu videa napisao je kako ovakav pothvat nije za svakoga i objasnio koliko se dugo pripremao za njega, ali nije otkrivao lokaciju na kojoj se antena nalazi.

“Nemojte se zezati s ovim stupovima! Na njima prijete opasnosti koje na prvi pogled ne vidite, a to su primjerice radijacija i strujni udar. Nakon tri mjeseca neprestanog istraživanja i treninga, utvrdili smo da je ovaj toranj siguran za penjanje te da sam ja pogodan da se na njega popnem. Uspon je trajao dva i pol sata, a silazak sat i pol i bilo je to najnevjerojatnije iskustvo u mom životu. Koliko sam upoznat, ovo je najviša antena na svijetu na koju se iko dosad popeo, a visoka je 475 metara”, napisao je.