Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Postanite “poznati” Sarajlija ili šeik za 125 KM po metru kvadratnom

poljine1

 Na najvećoj bh. web platformi za prodaju i kupovinu olx.ba postavljen je oglas koji je pobudio različite komentare na društvenim mrežama.

“Zemljište u centru Slatine – Poljine. U okruženju su kuće i vile poznatih Sarajlija i šeika. Ukupno zemljište je pravilnog oblika i ima uknjižen interni put. Zemljište se sastoji od više K-Č parcela i prodaje se samo kao cjelina”, piše u oglasu.

Kako se od ranije zna da imućniji političari i biznismeni iz BiH posljednjih godina intenzivno grade velelepne vile na Poljinama, ali koji baš i ne vole da o tome javno da pričaju, imena većine “poznatih” vlasnika nisu dostupna javnosti.

Međutim, posljednji oglas potaknuo je nagađanja da li je “invazija” bogatih kupaca iz arapskih zemalja već preplavila i Poljine i koji se “poznati šeik” namirio?! Dio, ipak, i dalje insistira da “šeicima” autor oglasa zapravo podrugljivo naziva bh. tajkune koji su preko noći postali bogati?!

Bilo kako bilo cijena zemljišta je 125 KM po metru kvadratnom, pa ako imate viška para, kupite si komad i postanite “poznati” Sarajlija ili barem šeik.

522677d86d74a164367ce18a9c4323e2ffb3f5859b9ab2c4d48cefe88def85fc