Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italija

Prazna knjiga o političaru najprodavanija na Amazonu, kad vidite naslov, shvatit ćete i zašto

matteo-salvini

Knjiga o ultradesnom opozicionom italijanskom političaru Matteu Salviniju na vrhu je najprodavanijih naslova na Amazonu u ovoj zemlji iako sadrži samo prazne stranice

Knjiga Zašto bi Salviniju trebalo vjerovati, poštovati ga i obožavati na 110 stranica i uz cijenu od 6,99 eura sadrži samo prazne stranice i već je danima na vrhu popisa najbolje prodavanih knjiga na talijanskoj stranici internetskog prodavača.

“Knjiga je puna praznih stranica. Uprkos višegodišnjem istraživanju, nismo mogli pronaći ništa što bismo rekli po tom pitanju pa, molim vas, slobodno je koristite za vlastite bilješke”, navodi se u opisu knjige.

Kao autor navodi se “Alex Green, politički analitičar” i vjerovatno se radi o pseudonimu. Prema Amazonu, knjiga je objavljena u privatnom izdanju u februaru 2019.

Očita šala privukla je pažnju mnogo talijanskih medija među kojima su i La Stampa, La Repubblica, Il Fatto Quotidiano ili Sole 24 Ore.

Prosječna ocjena – 4,7

Kritike na Amazonu uglavnom su pozitivne, a prosječna je ocjena 4,7 zvjezdica.

“Dugotrajno i naporno čitanje, no vrijedilo je”, piše jedan potrošač.

Nekima se šala ipak nije dopala.

“Pišem vam samo da vam kažem da se radi o praznoj knjizi prodanoj u spletki s ljevičarskim Amazonom samo za zabavu ljevičara”, napisao je muškarac koji je knjigu ocijenio samo jednom zvjezdicom. “Kupio sam je samo da bih o njoj loše pisao. Ne biste je trebali kupiti!” dodao je kupac.

Salvini (47) čelnik je stranke Liga. Političar koji dijeli društvo poznat je po tvrdim stajalištima prema migrantima i naklonosti drugim populističkim vođama poput odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.