Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velika Britanija

Pred samoubistvo slijepa djevojka poslala uznemirujuću poruku

jade clements (1)

Samo nekoliko minuta nakon što je poslala uznemirujuću poruku prijateljici s fakulteta u Strafordširu, pronađena je obješena

Slijepa Jade Clements pronađena je obješena u svojoj sobi u studentskom domu. Pored nje je bio njen vjerni pas vodič, prenosi Daily Mail.

Samo nekoliko minuta nakon što je poslala uznemirujuću poruku prijateljici s fakulteta u Staffordshireu, pronađena je obješena. U istrazi se navodi kako se studentica borila sa zdravstvenim problemima i da je nedavno prekinula emotivnu vezu.

Osim problema s vidom koje je naslijedila, djevojka je imala skoliozu, bipolarni poremećaj, nesanicu i nedijagnostificirane napade. Bila je na raznim lijekovima i u njenom rasporedu stoji kako je trebala imati razgovor s psihijatrom.

Prijateljica Samara Hussain razgovarala je s njom nekoliko sati prije samoubistva, 29. marta 2018. godine.

– Rekla je da je ponovo pala u depresiju. Bila sam veoma zabrinuta. Zvala sam je, plakala je – rekla je Samara.

Slijepa djevojka je nakon određenog vremena, kada je krenula u svoju sobu, poslala još nekoliko poruka. Jedan prijatelj iz Amerike je čak kontaktirao policiju u Velikoj Britaniji, jer je bio veoma zabrinut za Clements.

– Iz nekog razloga, ona je odlučila da sve to okonča. Strašan kraj obećavajuće karijere – rekao je mrtvozornik, koji je u djevojci pronašao i značajnu količinu alkohola.

Clements je bila odličan student, s prvoklasnim ocjenama, koju su opisivali kao “potpunu inspiraciju”. Za nju ljudi kažu da je dotakla živote mnogih zbog svoje “hrabrosti i zaraznog smijeha”.